Ajándék és virágküldés

péntek

Ajándék babaszületésre

Nézelődtem a neten, milyen találatok jönnek be az - ajándék babaszületésre - keresésekor. Aztán inkább úgy döntöttem, leírom azt, ami az én fejemben megvan ezzel a témával kapcsolatban.

Olyan sok variáció nincs, mint gyakorló szülő, tapasztalatból tudom, mi volt az, aminek örültünk, és mi került azonnal egy reklámszatyor fenekére.


Szóval ha ajándékot akarsz venni babaszületésre, először azt kell tisztáznod, hogy mennyire közeli rokonok-ismerősök a szülők, és milyen mentalitásúak. Illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy hanyadik gyerekről van szó. Az első szülött gyerek esetén nincs olyan szülő, aki ne lihegné túl a dolgokat. Amennyiben neked van már tapasztalatod, azaz gyereked, az sokat segíthet, és ne feledkezzünk meg a született gyermek neméről sem.

Először is, ha nagy a távolság, küldhetsz ajándékot is. Az ajándék küldést, ajándék rendelést távol élő rokonok, barátok, kollégák esetén javaslom. Nézd meg a http://www.viragkuldes.hu oldalon az ajándék rendelés babaszületésre menüt, itt van pár ajándék ötlet babaszületésre.

-->

Személyesen nyilván jobb megköszönteni a családot. Az első pár nap, miután hazajöttek a kórházból, ne zavarjunk. 2-3 hét után illik elmenni a kis jövevényhez, és vigyázzunk, ne tartózkodjunk túl sokáig, a babának szopiznia kell, anya-apa végtelenül leterheltek, legyünk rájuk tekintettel. Érdemes telefonon, vagy online lekommunikálni a dolgokat, hogy ne ott kelljen megbeszélni mindent.

Még egy jó tanács:  ne terheld a családot a vendéglátás fáradalmaival, viszont az nagyon hálás dolog, ha viszel valami ennivalót, amit te-ti esztek meg. Egyeztess!

Szóval ajándékok a babának. Amíg türelmesen vársz, szét is nézhetsz bababoltokban. A legjobb ajándék ilyenkor a rugdalódzó, body, popsitörlő, pelus, szóval a mindennapi használati dolgok. Amennyiben ruhát szeretnél venni, érdemes nagyobbat venned, mint amilyen most kell. Ne 56-os mérettel kezd, iszonyat gyorsan nőnek, az 56-osat 1-2 hét alatt kinövik. Tisztálkodó szerek (kegyszerek) nálam tiltó listások. A szülők erről gondoskodnak, ez a saját bogaruk kell, hogy legyen.

Játékot csak óvatosan javasolnék. A kis cuki cipőcskéket felejtsd el! Mehetnek a cumik, csörgők, plüss figurák, de csak jó minőségben, ne hulljon a "szőre" még akkor sem, ha húzogatod, mert az szerintem veszélyes. Aminek viszont mi nagyon örültünk, az egy játékzsák volt. Az a mai napig megvan, és abban tartjuk a játékok egy részét, én ezt csak kacatzsáknak hívom, de nagyon hasznos dolog. Gondolkozhatsz kiságyra szerelhető forgóra, de ezt beszéld meg a szülőkkel. Nagyon örültünk még a játszó-mászó szőnyegnek, azon tanult meg a kicsi fiúnk megfordulni. Igaz, 3 hétig használtuk, (4 hónapos korában) de jó volt.

-->

Ajándék a szülőknek. Nem árt. Anyának csak óvatosan, de attól, hogy szült egy gyereket, még nem kell aszkétaként élnie. Valami egyszerű virág, ami nem túl illatos, gyümölcs, édesség, és akár egy üveg pezsgő, apa majd beosztja szépen, hogy kinek mennyi jut. Apropó, apa. Vegyél neki nyugodtan valami ütős itókát. Az első három hónapban kiváló nyugtató-altató. Amikor a fiam született, anyám egy üveg whisky-t hozott nekem, én meg nekiestem, hogy minek, én nem iszom meg a töményet. Hasfájós volt a gyerek, bő két hónapig, önmagában igaz nem tudtam meginni, de almalével csúszott.

Ajándék a nagyobb gyereknek, gyerekeknek. Amennyiben van bátyus, vagy nővérke, feltétlen vigyél neki valamit, ami a korának megfelel. Ne érezze úgy a gyerek, hogy ő érdektelenné vált.

Még egy jó tanács. Járj folyamatosan, úgy értem rendszeresen. Elég 1-2 havonta, de akkor menj! A legrosszabb érzés a világon, hogy az ismerősök, családtagok nyakra főre jönnek az első hónapokban, aztán ahogy nő a gyerek, elmúlik 3-6 hónapos, már nem is annyira érdekes, és a végén már csak a facebookon találkoztok. Ez gáz, ezt ne csináld.

Jó babázást!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajándék ajánlatunk