Ajándék és virágküldés

szerda

Születésnapi, szülinapi ajándék férfiaknak

Az alapszabály itt is ugyan az, mint bármely ajándék esetén, ha férfinak keresel szülinapi ajándékot, az ajándékozottból indulj ki!
Milyen fura, hogy nem is tudom, én milyen szülinapi ajándéknak örülnék a legjobban. Általánosságok jutnak csak eszembe. Ezek is évről-évre mások, ahogy változik (nem öregszik!) az ember fia, úgy változnak az igényei is.
Mondjuk édesanyám adhatna nekem egy tál lasagne  mellé egy üveg jófajta békéscsabai házi pálinkát (az jó darabig kitart), tesómtól elfogadnék egy pendrive-ot, a barátaimmal jól esne egy közös családmentes sörözés, a gyerektől egy óra mese mentes tévézés, páromtól meg....bármit örömmel elfogadnék. Mindezt összekötve egy szolid közös ünnepléssel, amikor mindenki, akit szeretek, együtt van.


Tisztázzunk valamit. Azt, amire szükségem van, amire nagyon vágyok, azt jobban szeretem magam megszerezni  akár a munkahelyemen keresztül, akár a közvetlen családommal közösen. Szóval nekem ne vegyen senki lapos tévét otthonra (szüleim ideadják az ő régi tévéjüket), vagy táblagépet, okos mobiltelefont ajándékba munkához. A férfi ilyen, majd én megszerzem, amit nagyon akarok, és olyat, amilyet én akarok.

Vegyük sorra az általános ajándékokat.
Alkohol:
Nem mindenki issza meg az alkoholos italokat. Ez egy hatalmas baklövés alapja is lehet. Viszont ha igen, jó szülinapi ajándék ötlet lehet egy férfinak egy sörkosár. Például virágkosár mintájára. A töményekkel ajánlatos vigyázni, ha ajándékról van szó, a bor bár egy kissé rizikós, de jó ajándék lehet, de előtte feltétlen tájékozódjunk, hogy az ajándékozott milyet szeret. Nem csak úgy, hogy fehér vagy vörös bor. Érdemes táj, fajta, jelleg szerint venni a borokat, félédes, félszáraz, száraz. Van-e kedvenc bora az ünnepeltnek? Érdemes utána kérdezni, de ne legyünk bor sznobok, a túlkomplikált borválasztás zsákutca. Csak azért is ajánlok valamit, nekem most a szürkebarát a kedvencem, félédes-félszáraz, és persze balatoni legyen.

Születésnapi torta ajándékba.
Mehet, de csak akkor, ha tudjuk, nem lesz másik az asztalon. Pakolhatsz rá gyertyát, pasinál nem gond. Jó szülinapi ajándék ötlet lehet munkahelyre, ha a főnök engedi. Lehet vicces tortát csináltatni, csak arra vigyázz, ne legyen sértő.

Technikai eszköz szülinapi ajándéknak.
Kicsit cinkes, akkor mehetsz tutira, ha az ajándékozott már valamikor elszólta magát, hogy szüksége van valamire. Nem nagy dologra gondolok, mondjuk egy pendrive, egy porszívó a kocsiba, egy headset.

Ruha ajándékba.
Nyakkendő, zokni, ing... :D inkább ne!!! Csak akkor, ha nagyon közeli hozzátartozó az ünnepelt. Egyébként is ezek inkább karácsonyi hangulatú ajándékok.

Irodai ajándék.
Nem rossz ötlet! Poénból vehetsz egy flakon sűrített levegőt a billentyűzet kitakarításához, de akár a monitor ápolásához is egy speciális törlőkendőt, szemüvegtörlőt, egy iratrendezőt. A toll, jegyzetfüzet, tűzőgép sajnos már majdhogynem a múlté. Ide sorolnám a kávésbögrét, és egy fényképkeretet fényképpel.

Speciális ajándék kategória. Azoknak, akik konkrétan szeretik az ilyesmit. Emellett ezek zsebbenyúlós ajándékok, sok esetben csoportos ajándékok. Paintball, vadvízi evezés, vitorlázás, gokartozás, kalandpark, agyaggalamb lövészet, és ejtőernyőzés, harckocsi vezetés. Lenne még tippem, de azt hiszem, ennyi épp elég ahhoz, hogy a legtöbb olvasómnak elvegyem a kedvét. Akinek meg nem, annak hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajándék ajánlatunk